De herfst en de winter voor de deur?
Weet je: Voorkom knipleed, door bij normale winterse omstandigheden uw hond tijdig te laten knippen - scheren. De ondervacht wordt dikker het haar lijkt niet te groeien, maar zonder dat u er erg in heeft, is het al een vervilte hond. Om de behandeling comfortabel te houden, zit er dan niets anders op dan de hond kaal te scheren.

Tip: Indien de hond op tijd de hondentrimster bezoekt, kan er worden volstaan met een halve beurt. Een halve beurt bestaat uit - het haar bij de ogen wegknippen, onder de buik, voetzooltjes en wassen/föhnen.

Tip: Het lopen op gepekelde straten 's winters kan voor uw hond gevoelige en kapotte voetzolen opleveren. Dit kan voorkomen worden door deze in te smeren met Vaseline of poten wax.

                                                       De diva's Misty en Luna

Pas op voor zoutvergiftiging

Thuis gekomen na een wandeling door de sneeuw, likt je hond zichzelf schoon. "Wat kan daar voor kwaad in schuilen?", zou je denken. Zoals je weet, wordt er in de winter zout gestrooid om gladheid te voorkomen. Dit pekelzout kan aan de poten van de hond blijven kleven en door het het aflikken kan de hond hier erg veel van binnen krijgen, dit kan dan zelfs fatale gevolgen hebben.
Advies: afspoelen met lauw water en goed afdrogen.